Je bent hier: ITFAQ.nl » Barbecue » In ketjap/knoflook gemarineerde kipspiesjes voor op de barbecue

In ketjap/knoflook gemarineerde kipspiesjes voor op de barbecue

Deze heerlijk gemarineerde kipspiezen voor op de barbecue maak ik vrijwel altijd klaar als we met familie en/of vrienden gaan barbecueën. Het recept is eenvoudig, kost weinig tijd (alhoewel, hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe beter) en het resultaat is heerlijk.

Let op: wij IT’ers houden ook van BBQ! :-) Dit recept is overgezet van een andere site van mij, omdat die website binnenkort een andere bestemming krijgt.

Heerlijk gemarineerde kipspiezen van de barbecue
Heerlijk gemarineerde kipspiesjes van de barbecue

Ingrediënten en benodigdheden

Voor genoeg kipspiezen voor zo’n vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gr. kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el. olie
  • 4 el. Ketjap Manis (zoet)
  • 2 teentjes knoflook (teentje meer mag ook)
  • 1 el. citroensap
  • 3 el. bruine basterdsuiker
  • eventueel: (cayenne-)peper
  • BBQ spiezen vetgedrukt, want ik vergeet deze altijd
  • schaal of kom om alles in te mengen

Tip: in plaats van een potje citroensap koop ik altijd een verse citroen die ik uitpers.

Bereiding kipspiesjes in ketjap-knoflook-marinade

Hoe langer je de kip laat marineren hoe beter. Daarom probeer ik dit altijd de dag vóór de barbecue al voor te bereiden.

Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflookteentjes in een kom. Nog niet al te lang geleden heb ik een OXO knoflookpers via bol.com gekocht, en dat ding is ideaal. Perst goed, voelt stevig en is eenvoudig schoon te maken!

Doe alle andere ingrediënten in dezelfde kom, bij voorkeur in een logische volgorde (ga niet met een eetlepel in een pak basterdsuiker als je net die eetlepel voor olie of ketjap hebt gebruikt). Als je het lekker vindt, strooi er wat peper (zwarte of cayenne) over. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik de volgende keer doe ik een lepeltje sambal door de marinade, lijkt me ook heerlijk.

Lees ook:  Nachos van de barbecue-oven

Meng de kipfilet door de marinade en zet deze afgedekt in vershoudfolie in de koelkast.

Voor de barbecue begint, wat je perfect kunt doen met lekkere nacho’s van de barbecue-oven, hoef je alleen nog maar de kip op de BBQ-spiezen te prikken. Bijvoorbeeld vier, vijf of zes per stokje.

Protip: leg de BBQ-spiezen een tijdje in een bakje met water. Dit voorkomt dat de houten/bamboe spiesen vlam vatten.


Heeft dit bericht jou geholpen bij het oplossen van een probleem? Of vond je het interessant? Steun dan ITFAQ.nl met een rechtstreekse donatie via Paypal of via IBAN: NL31 ABNA 0432217258 (t.n.v Jan Reilink). Slechts €5,- is al ruim voldoende, bedankt!

Steun ITFAQ.NL


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

97 queries, took 0,845 seconds running PHP version 7.4.8