Hier zijn twee belangrijke PHP-instellingen die je kunt optimaliseren om een optimale snelheid voor gehoste PHP-websites te garanderen. Leer hoe je eenvoudig actieve waarden voor realpath_cache_size en PHP OPcache kunt identificeren en opnieuw configureren.

Als IIS systeembeheerder wil je dat jouw webapplicaties zo snel mogelijk draaien. PHP-sites ook. Hier zijn twee belangrijke PHP-instellingen die je kunt optimaliseren om een optimale snelheid voor op Windows Server IIS gehoste websites te garanderen. Met een getuned motorblok rijd je auto sneller, PHP functioneert sneller als de configuratie getuned en geoptimaliseerd is.

car engine bay

PHP realpath_cache_size

Het eerste artikel duikt in PHP’s realpath_cache_size. Deze instelling wordt door PHP gebruikt om de echte bestandssysteempaden van bestandsnamen in het cachegeheugen op te slaan, en deze waarde zou moeten worden verhoogd op systemen waarop PHP veel bestanden opent. Maar hoe weet je wanneer je deze waarde moet verhogen? En hoe hoog?

Op Saotn.org heb ik een artikel genaamd “How to set a good PHP realpath_cache_size” dat je uitlegt hoe je een goede PHP realpath_cache_size instelt. Het laat je zien hoe je de PHP realpath_cache_size() en realpath_cache_get() functies kunt gebruiken om te bepalen of je de realpath_cache_size configuratiewaarde moet verhogen, en hoe hoog deze zou moeten zijn.

PHP OPcache

Net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker, is het afstemmen van PHP OPcache. OPcache is het opcode-mechanisme van PHP waarbij PHP vooraf gecompileerde script bytecode opslaat in het gedeelde geheugen. Dit elimineert de noodzaak voor PHP om bij elk verzoek scripts te laden en te parsen.

De cachegrootte moet groot genoeg zijn om de meest gevraagde, vooraf gecompileerde bytecode te bevatten, maar niet te groot, waardoor je webapplicatie enorme hoeveelheden geheugen zou kunnen verbruiken. De hoeveelheid MB wordt geconfigureerd via opcache.memory_consumption. Even belangrijk is de geïnterneerde stringbuffer (interned strings buffer). String-interning is een methode om slechts één kopie van elke afzonderlijke stringwaarde op te slaan. Een ding dat tegenwoordig veel gebeurt met CMS’en is dat veel dezelfde strings worden gebruikt. Laten we dus één kopie van zo’n string opslaan. Je configureert dit met opcache.interned_strings_buffer.

Meer tips en voorbeelden worden voor je gedeeld in mijn artikel over het optimaliseren van PHP OPcache-configuratie. Maar zie ook de volgende posts hier op ITFAQ.nl:

Show 1 Comment

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *