ITFAQ.nl
Vergeet niet deze post te delen!

Met phpMyAdmin een MySQL database back-up maken

Met phpMyAdmin een MySQL database back-up maken en exporteren. Met het webpakket phpMyAdmin kun je online je MySQL-database beheren. Eén van de taken die je met phpMyAdmin kunt uitvoeren is het maken van een MySQL database back-up, simpel door de Export-functionaliteit. In dit artikel laat ik je zien hoe je zo’n MySQL back-up maakt.

Advertisements

In het artikel MySQL database back-up maken las je al hoe je een back-up van je database maakt met MySQL Workbench en mysqldump.exe, en waarom het maken van een back-up zo belangrijk is. Nu doen we feitelijk hetzelfde, maar dan in een eenvoudige, webbased omgeving. Zo is er voor elk wat wils 🙂

Ook nu weer: neem contact op met je provider als je de MySQL inloggegevens niet kent.

Database back-uppen in phpMyAdmin

Nadat je in phpMyAdmin bent ingelogd en via het menu-item Databases jouw database hebt geselecteerd, kun je eenvoudig het Exporteer-onderdeel gebruiken voor het back-uppen van je MySQL database. De exportmethode Snel is over het algemeen voldoende. Wil je zelf alle instellingen kunnen wijzigen? Kies dan Uitgebreid. In dit artikel gebruik ik de exportmethode Snel, Uitgebreid komt later aanbod.

Klik op Exporteer

phpMyAdmin MySQL database back-up 01
phpMyAdmin database overzicht

Laat Snel aangevinkt staan, kies opmaak SQL (standaard) en klik op Start

Ook interessant voor jou:  Mijn website is gehackt!
phpMyAdmin MySQL database back-up 02
phpMyAdmin MySQL tabellen exporteren

De MySQL back-up is nu gemaakt en is automatisch gedownload. Hieronder het resultaat in een teksteditor.

phpMyAdmin MySQL database back-up 03
MySQL .sql-back-upbestand in Notepad++
Advertisements

Als je de back-up maakt in SQL-formaat, dan kun je deze altijd weer eenvoudig importeren (terugzetten).

About the Author JanR

Hoi, ik ben Jan. Ik ben geen hacker, coder, developer, programmeur of guru. Ik ben gewoon een systeembeheerder die zijn dagelijkse ding doet bij Vevida. Met meer dan 15 jaar ervaring ben ik gespecialiseerd in Windows Server, IIS, Linux (CentOS en Debian), beveiliging/security, PHP, WordPress (Hosting & Docs), websites en optimalisatie. Wil je mij en de ontwikkeling van ITFAQ.nl graag steunen? Doneer dan een kopje koffie via Paypal. Gebruik deze link: https://paypal.me/jreilink. Bedankt! :)

follow me on:

Leave a Comment:

Skip to content