In mijn dagelijkse werk kom ik vaak tegen dat een WordPress-gebruiker de WP_MEMORY_LIMIT waarde probeert te verhogen in het wp-config.php-bestand. Ook al is er soms een heel goede reden om WP_MEMORY_LIMIT te verhogen, ik zie helaas vaak dat deze wijziging foutief wordt gemaakt.

WordPress plugins en thema’s controleren vaak de huidig ingestelde WP_MEMORY_LIMIT limiet, en proberen die te verhogen als de ontwikkelaar vindt dat de geheugenlimiet te laag is ingesteld… Dit levert vaak méér problemen op in een situatie waar de server PHP memory_limit al hoger is ingesteld dan WordPress’ WP_MEMORY_LIMIT.

Op Saotn.org geef ik diepgaandere uitleg hierover en laat ik je zien hoe je WP_MEMORY_LIMIT veilig wél kunt verhogen in het WordPress wp-config.php configuratiebestand.

Veilig WP_MEMORY_LIMIT verhogen in wp-config.php

Pas dus altijd goed op met het zomaar overnemen van willekeurig, goed uitziende, adviezen en voorbeelden van internet. Voor je het weet verwikkel je je site in grotere problemen dan bedoeld was. Ben je wat tech-savvy, ga eerst door de source.


“Want to say thanks?”

Vond je een post interessant? Heb ik je geholpen met het oplossen van een probleem? Waarom doneer je dan geen kopje koffie? 🙂

If I’ve helped you out and you want to thank me, why not buy me a coffee?

Bedankt voor je support.


MCSA Windows Server 2016

Bereid je met dit boek voor op je MCSA Windows Server 2016 examens 70-740, 70-741 en 70-743, nu via bol.com! Dit complete studieboek is het enige boek dat je nodig hebt voor jouw MCSA 2016 certificering. Met deze aankoop steun je ITFAQ.nl, waarvoor dank!

Je vindt misschien ook interessant: 70-744 Securing Windows Server 2016 | 70-740 Installation, Storage and Compute with Windows Server 2016 | 70-741 Networking with Windows Server 2016 with Practice Test | 70-743 Upgrading Your Skills to MCSA | Kaspersky Internet Security 2019 (3 gebruikers, 1 jaar) - via bol.com