ITFAQ.nl
Vergeet niet deze post te delen!
Photo of a RAM module

WP_MEMORY_LIMIT vaak niet juist ingesteld in wp-config.php

In mijn dagelijkse werk kom ik vaak tegen dat een WordPress-gebruiker de WP_MEMORY_LIMIT waarde probeert te verhogen in het wp-config.php-bestand. Ook al is er soms een heel goede reden om WP_MEMORY_LIMIT te verhogen, ik zie helaas vaak dat deze wijziging foutief wordt gemaakt.

Advertisements

WordPress plugins en thema’s controleren vaak de huidig ingestelde WP_MEMORY_LIMIT limiet, en proberen die te verhogen als de ontwikkelaar vindt dat de geheugenlimiet te laag is ingesteld… Dit levert vaak méér problemen op in een situatie waar de server PHP memory_limit al hoger is ingesteld dan WordPress’ WP_MEMORY_LIMIT.

Op Saotn.org geef ik diepgaandere uitleg hierover en laat ik je zien hoe je WP_MEMORY_LIMIT veilig wél kunt verhogen in het WordPress wp-config.php configuratiebestand.

Advertisements

Pas dus altijd goed op met het zomaar overnemen van willekeurig, goed uitziende, adviezen en voorbeelden van internet. Voor je het weet verwikkel je je site in grotere problemen dan bedoeld was. Ben je wat tech-savvy, ga eerst door de source.

Wil je graag meer leren over WordPress? Roy Sahupala geeft regelmatig de training WordPress voor beginners bij Vevida Academy. Je vindt hier één van zijn boeken over WordPress.

About the Author JanR

Hoi, ik ben Jan. Ik ben geen hacker, coder, developer, programmeur of guru. Ik ben gewoon een systeembeheerder die zijn dagelijkse ding doet bij Vevida. Met meer dan 15 jaar ervaring ben ik gespecialiseerd in Windows Server, IIS, Linux (CentOS en Debian), beveiliging/security, PHP, WordPress (Hosting & Docs), websites en optimalisatie. Wil je mij en de ontwikkeling van ITFAQ.nl graag steunen? Doneer dan een kopje koffie via Paypal. Gebruik deze link: https://paypal.me/jreilink. Bedankt! :)

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply
Skip to content