In mijn dagelijkse werk kom ik vaak tegen dat een WordPress-gebruiker de WP_MEMORY_LIMIT waarde probeert te verhogen in het wp-config.php-bestand. Ook al is er soms een heel goede reden om WP_MEMORY_LIMIT te verhogen, ik zie helaas vaak dat deze wijziging foutief wordt gemaakt.

WordPress plugins en thema’s controleren vaak de huidig ingestelde WP_MEMORY_LIMIT limiet, en proberen die te verhogen als de ontwikkelaar vindt dat de geheugenlimiet te laag is ingesteld… Dit levert vaak méér problemen op in een situatie waar de server PHP memory_limit al hoger is ingesteld dan WordPress’ WP_MEMORY_LIMIT.

Op Saotn.org geef ik diepgaandere uitleg hierover en laat ik je zien hoe je WP_MEMORY_LIMIT veilig wél kunt verhogen in het WordPress wp-config.php configuratiebestand.

Veilig WP_MEMORY_LIMIT verhogen in wp-config.php

Pas dus altijd goed op met het zomaar overnemen van willekeurig, goed uitziende, adviezen en voorbeelden van internet. Voor je het weet verwikkel je je site in grotere problemen dan bedoeld was. Ben je wat tech-savvy, ga eerst door de source.


“Want to say thanks?”

Heeft dit artikel je geholpen met het oplossen van een probleem? Vond je deze post interessant? Waarom doneer je dan geen kopje koffie? 🙂

Een kleine donatie van slechts €5 helpt mij enorm in de ontwikkeling en onderzoek van posts, en hosting van dit blog.

Koop een kop koffie

Bedankt voor je support.