Je bent hier: ITFAQ.nl » WordPress » WP_MEMORY_LIMIT vaak niet juist ingesteld in wp-config.php

WP_MEMORY_LIMIT vaak niet juist ingesteld in wp-config.php

WordPress memory_limit verhogen? Let goed op hoe je dit correct doet!

In mijn dagelijkse werk kom ik vaak tegen dat een WordPress-gebruiker de WP_MEMORY_LIMIT waarde probeert te verhogen in het wp-config.php-bestand. Ook al is er soms een heel goede reden om WP_MEMORY_LIMIT te verhogen, ik zie helaas vaak dat deze wijziging foutief wordt gemaakt.

WordPress plugins en thema’s controleren vaak de huidig ingestelde WP_MEMORY_LIMIT limiet, en proberen die te verhogen als de ontwikkelaar vindt dat de geheugenlimiet te laag is ingesteld… Dit levert vaak méér problemen op in een situatie waar de server PHP memory_limit al hoger is ingesteld dan WordPress’ WP_MEMORY_LIMIT.

Op Saotn.org geef ik diepgaandere uitleg hierover en laat ik je zien hoe je WP_MEMORY_LIMIT veilig wél kunt verhogen in het WordPress wp-config.php configuratiebestand.

https://www.saotn.org/set-wp_memory_limit-value-correctly-in-wp-config-php/

Pas dus altijd goed op met het zomaar overnemen van willekeurig, goed uitziende, adviezen en voorbeelden van internet. Voor je het weet verwikkel je je site in grotere problemen dan bedoeld was. Ben je wat tech-savvy, ga eerst door de source.

Wil je graag meer leren over WordPress? Roy Sahupala geeft regelmatig de training WordPress voor beginners bij Vevida Academy. Je vindt hier één van zijn boeken over WordPress.


Heeft dit bericht jou geholpen bij het oplossen van een probleem? Of vond je het interessant? Steun dan ITFAQ.nl met een rechtstreekse donatie via Paypal of via IBAN: NL31 ABNA 0432217258 (t.n.v Jan Reilink). Slechts €5,- is al ruim voldoende, bedankt!

Steun ITFAQ.NL


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

120 queries, took 0,684 seconds running PHP version 7.4.8