Settlers 5 Heritage of Kings spelen op Windows 10 kan wat lastiger zijn dan het eerst lijkt. In deze post laat ik je de paar stappen zien die nodig kunnen zijn om Settlers 5 (HoK) te spelen op Windows 10.

In tegenstelling tot het spelen van heel oude games op Windows 8.1/10 heb je hierbij geen DOSBox nodig. Pfew 🙂 Bij voorkeur wel het oorspronkelijke installatiemedium, de DVD-ROM met bijbehorende serial code. Het spel laat zich namelijk prima installeren vanaf DVD maar weigert daarna dienst. Alhoewel dit veroorzaakt kan worden door bepaalde beveiligingsinstellingen van Windows 10.

Het is mogelijk dat je Settlers V in één keer goed kunt spelen zonder rare fratsen uit te halen.

Het was even zoeken – oude patches voor Heritage of Kings zijn vaak niet meer te downloaden – maar ik heb gevonden hoe je dit leuke(!) spel start en speelt. Zonder het nog eens te kopen op GOG.com uiteraard.

Settlers 5 Heritage of Kings Gold Edition

Settlers 5 Heritage of Kings Gold Edition

The Settlers Heritage of Kings op Windows 10: “No CD” patch 1.06

Patch versie 1.06 is de HoK-versie die ervoor zorgt dat je geen DVD nodig hebt tijdens het spelen. Je vindt de patch via https://lmgtfy.com/?q=Settlers+5+No+CD-Crack (lokale download). Helaas zijn we er dan nog niet, je hebt ook een voor Windows 10 gepatchte executable van het spel nodig. Die vind je hier (ook lokale download).

Ook interessant voor jou:  E-mail versturen via telnet

Heritage of Kings patch toepassen

Nadat je het .zip bestand hebt gedownload, pak het uit. Je vindt hierin twee (2) .exe bestanden: settlershok_w10cu.exe en shokmapeditor_w10cu.exe. Kopieer nu settlershok_w10cu.exe naar de map bin in de Settlers 5 installatie map. Standaard is dat C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Blue Byte\THE SETTLERS - Heritage of Kings\bin.

Let op: het kan zijn dat je dit als administrator/beheerder moet uitvoeren. Klik dan “Yes”of “Ja” op de User Account Control (UAC) vraag.

Hernoem het oorspronkelijke bestand SettlersHoK.exe zodat je altijd een back-up beschikbaar hebt. Hernoem daarna het gekopieerde bestand settlershok_w10cu.exe naar SettlersHoK.exe. Je kunt het spel Settlers 5, Heritage of Kings nu spelen onder Windows 10!

Expansion Pack(s)

Voor de Expansion Packs van Settlers 5 voer je dezelfde acties uit in de map extra1\bin en (als je daarover beschikt) extra2\bin.

Let op: houd het virusvrij

Tip: Houd het virusvrij! Ook al doe ik mijn best, ik kan niet garanderen dat de bestanden die je hier, in een andere post, of vrij van internet, downloadt vrij van virussen zijn. Als ik bestanden download vanaf een shady locatie, dan ga ik ga altijd als volgt te werk:

  • Scan bestanden met Windows Defender (d.m.v rechter muisknop > Scannen met Windows Defender)
  • Scan de bestanden met een andere virusscanner, in mijn geval Kaspersky Anti-Virus 2018.
  • Upload het bestand of de bestanden naar https://virusscan.jotti.org/, een online virusscan-dienst. Jotti’s malwarescan scant met 18 verschillende scanners.
  • Geavanceerd: is het een .msi bestand? Inspecteer deze met ORCA MSI Editor. Je moet hiervoor wel weten waar je mee bezig bent.
Ook interessant voor jou:  Belangrijk Windows onderhoud uitvoeren - 7 tips

Conclusie

Het spelen van Settlers 5 Heritage of Kings staat garant voor uren speelplezier. Een zomer hebben we op dit moment (31-7-2017) toch niet, dus geniet ervan! Mochten er bepaalde zaken onduidelijk zijn dan vul ik deze post later aan.


“Want to say thanks?”

Heb ik je geholpen met het oplossen van een probleem? Vond je deze post interessant? Waarom doneer je dan geen kopje koffie? 🙂

Koop een kop koffie

Bedankt voor je support.