Settlers 5 Heritage of Kings op Windows 10 spelen

Settlers 5 Heritage of Kings spelen op Windows 10 kan wat lastiger zijn dan het eerst lijkt. In deze post laat ik je de paar stappen zien die nodig kunnen zijn om Settlers 5 (HoK) te spelen op Windows 10.

In tegenstelling tot het spelen van heel oude games op Windows 10 (engels: play old games on Windows 10 with DOSBox) heb je hierbij geen DOSBox nodig. Pfew :) Bij voorkeur wel het oorspronkelijke installatiemedium, de DVD-ROM met bijbehorende serial code.

Het spel laat zich prima installeren vanaf DVD maar weigert daarna dienst. Alhoewel dit veroorzaakt kan worden door bepaalde beveiligingsinstellingen van Windows 10.

Het is mogelijk dat je Settlers V in één keer goed kunt spelen zonder rare fratsen uit te halen.

Na even zoeken – oude patches voor Heritage of Kings zijn vaak niet meer te downloaden – heb ik gevonden hoe je dit leuke(!) spel start en speelt. Zonder het nog eens te kopen op GOG.com uiteraard.

Settlers 5 Heritage of Kings Gold Edition
Settlers 5 Heritage of Kings Gold Edition

The Settlers Heritage of Kings op Windows 10: “No CD” patch 1.06

Patch versie 1.06 is de HoK-versie die ervoor zorgt dat je geen DVD nodig hebt tijdens het spelen. Je vindt de patch via https://lmgtfy.com/?q=Settlers+5+No+CD-Crack (lokale download). Helaas zijn we er dan nog niet, je hebt ook een voor Windows 10 gepatchte executable van het spel nodig. Die vind je hier (ook lokale download).

Heritage of Kings patch toepassen

Nadat je het .zip bestand hebt gedownload, pak het uit. Je vindt hierin twee (2) .exe bestanden: settlershok_w10cu.exe en shokmapeditor_w10cu.exe. Kopieer nu settlershok_w10cu.exe naar de map bin in de Settlers 5 installatie map. Standaard is dat C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Blue Byte\THE SETTLERS - Heritage of Kings\bin.

Het kan zijn dat je dit als administrator/beheerder moet uitvoeren. Klik dan “Yes”of “Ja” op de User Account Control (UAC) vraag.

Hernoem het oorspronkelijke bestand SettlersHoK.exe zodat je altijd een back-up beschikbaar hebt. Hernoem daarna het gekopieerde bestand settlershok_w10cu.exe naar SettlersHoK.exe. Je kunt het spel Settlers 5, Heritage of Kings nu spelen onder Windows 10!

Expansion Pack(s)

Voor de Expansion Packs van Settlers 5 voer je dezelfde acties uit in de map extra1\bin en (als je daarover beschikt) extra2\bin.

Let op: houd het virusvrij

Houd het virusvrij! Ook al doe ik mijn best, ik kan niet garanderen dat de bestanden die je hier, in een andere post, of vrij van internet, downloadt vrij van virussen zijn.

Als ik bestanden download vanaf een shady locatie, dan ga ik ga altijd als volgt te werk:

  • Scan bestanden met Windows Defender (d.m.v rechter muisknop > Scannen met Windows Defender)
  • Scan de bestanden met een andere virusscanner, in mijn geval Kaspersky Anti-Virus 2019.
  • Upload het bestand of de bestanden naar https://virusscan.jotti.org/, een online virusscan-dienst. Jotti’s malwarescan scant met 18 verschillende scanners.
  • Geavanceerd: is het een .msi bestand? Inspecteer deze met ORCA MSI Editor. Je moet hiervoor wel weten waar je mee bezig bent.
  • Zorg voor een legitieme versie van Microsoft Windows 10.

Conclusie

Het spelen van Settlers 5 Heritage of Kings staat garant voor uren speelplezier. Een zomer hebben we op dit moment (31-7-2017) toch niet, dus geniet ervan! Mochten er bepaalde zaken onduidelijk zijn, laat het me weten en dan vul ik deze post later aan.


Liked It?

Ondersteun dan ITFAQ.nl (Jan Reilink) en doneer!

Jouw gift helpt het betalen van terugkerende kosten voor het hosten van deze site, zoals webhosting, domein vernieuwing en tijd voor onderzoek voor artikelen, om er maar een paar te noemen.


2 gedachten over “Settlers 5 Heritage of Kings op Windows 10 spelen”

Reacties zijn gesloten.

Loading time: 119 queries, 0,192 seconds using 17204640 bytes memory. Peak memory usage: 17513368 bytes.