Categorie WordPress

WordPress websites en -ontwikkeling. Heb jij problemen met je WordPress-website? In deze WP categorie deel ik tips, adviezen en codevoorbeelden die ik in de afgelopen ~8 jaar heb verzameld, en jij kunt gebruiken voor jouw website.

Twee handige WordPress filters en actions

check Project Honey Pot IP status

Hier een tweetal WordPress functies. Een WordPress action voor het weergeven van het aantal geregistreerde WordPress-gebruikers en een filter om de spamstatus van het IP-adres van een “reageerder” op te vragen bij Project Honey Pot. Enjoy.

Meta tag en scripts toevoegen in WordPress

Zonder plugins scripts en metatags toevoegen in WordPress, dat kun je het beste doen met een kleine PHP-functie! Eenvoudig en snel Google Analytics of Google Adsense code toevoegen in de header (wp_head), of debug informatie in de footer (wp_footer). Je…

WordPress optimaliseren voor mobiel

Nadat jij je WordPress website hebt geoptimaliseerd voor snelheid, wil je natuurlijk dat deze ook goed weergegeven wordt op mobiel (smartphone, tablet). In dit vierde deel gaan we WordPress optimaliseren voor mobiel. Belangrijk onderdeel hierbij is AMP.

Handleiding HTTPS (SSL) voor WordPress websites

Bij Vevida krijg je een gratis SSL-certificaat voor WordPress, bij de bestelling van het WordPress-hostingpakket voor jouw WordPress websie. Zodra het hostingpakket is opgeleverd, wordt het SSL-certificaat in WordPress geïnstalleerd. Hier hoef je zelf niets extra’s voor te doen.