WordPress

WordPress websites en -ontwikkeling. Heb jij problemen met je WordPress-website? In deze WP categorie deel ik tips, adviezen en codevoorbeelden die ik in de afgelopen ~8 jaar heb verzameld, en jij kunt gebruiken voor jouw website.

WordPress WordPress.org logo

WordPress Debug inschakelen

Eenvoudig WordPress Debug inschakelen als WordPress vreemd of ongewenst gedrag vertoont. WordPress Debug is de ingebouwde debug modus die in WordPress aanwezig is.

WordPress check Project Honey Pot IP status

Twee handige WordPress filters en actions

Handig: een WordPress action voor het weergeven van het aantal geregistreerde WordPress-gebruikers en een filter om de spamstatus van het IP-adres van een “reageerder” op te vragen bij Project Honey Pot. Enjoy!

WordPress

Forceer HTTP/1.1 voor uitgaande verbindingen in WordPress

Forceer het gebruik van HTTP/1.1 in WordPress in plaats van HTTP/1.0. Niet omdat het moet, maar omdat het kàn met deze WordPress plugin. De WordPress functies WP_Http::request() en WP_Http_Curl::request() begrijpen alleen HTTP 1.0 en HTTP 1.1, waarbij 1.0 de standaard versie is.

WordPress

WP-Super-Cache .htaccess rewrite fix voor op cookie-gebaseerde acties

Ik legde al uit dat je aandacht moet besteden aan de configuratie van je WordPress cache-plugin. WP-Super-Cache is zo’n plugin, en deze plaatst bijna een meest optimale .htaccess. Lees verder om erachter te komen hoe je WP-Super-Cache verder optimaliseert voor plugins met op cookie-gebaseerde acties. Zoals WooCommerce.

WordPress

Het einde van MyISAM als MySQL opslagformaat

MyISAM als tabel opslagformaat in MySQL is hopeloos verouderd. Vernieuwingen en prestatieverbeteringen zijn er voor het InnoDB opslagformaat, en dat is wat je dus moet gebruiken. Vooral als je óók snelheid & performance belangrijk vindt!

WordPress

Meta tag en scripts toevoegen in WordPress

Zonder plugins scripts en metatags toevoegen in WordPress, dat kun je het beste doen met een kleine PHP-functie! Eenvoudig en snel Google Analytics of Google Adsense code toevoegen in de header (wp_head), of debug informatie in de footer (wp_footer). Je leest hier hoe je een meta tag of script toevoegt in WordPress!

WordPress

WordPress optimaliseren voor mobiel

Nadat jij je WordPress website hebt geoptimaliseerd voor snelheid, wil je natuurlijk dat deze ook goed weergegeven wordt op mobiel (smartphone, tablet). In dit vierde deel gaan we WordPress optimaliseren voor mobiel. Belangrijk onderdeel hierbij is AMP, maar ook microformats.