Beveiliging Windows 8.1 en 10 te verbeteren via registersleutel

De beveiliging van Windows 8.1 en Windows 10 is te verbeteren via een registersleutel, zo stelt het CERT Coordination Center (CERT/CC) van de Carnegie Mellon University. Dit schrijft Security.nl. Het CERT/CC is een door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid gesteunde organisatie die geregeld veiligheidswaarschuwingen, adviezen en advisories uitgeeft.

Afgelopen donderdag waarschuwde het CERT/CC dat een beveiligingsmaatregel genaamd ASLR op Windows 8.1 en 10 niet goed op systeemniveau wordt ondersteund. Address Space Layout Randomization (ASLR) maakt het lastiger voor een aanvaller om te voorspellen waar in het geheugen bepaalde delen van programma’s worden geladen. Dit moet het uitbuiten van kwetsbaarheden in applicaties of het besturingssysteem veel lastiger maken.

Lees verder bij Security.nl

Het gaat om de volgende waarde die in het Windows Register moet worden geĂŻmporteerd:

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\kernel] "MitigationOptions"=hex:00,01,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
Code language: JavaScript (javascript)

Importeer de registerwaarde eenvoudig in het register door het eerst op te slaan in een tekstbestand. Start cmd.exe als beheerder en voer dan het volgende commando uit:

C:\Users\administrator>reg import kernel_mitigationoptions.reg
Code language: JavaScript (javascript)

Liked It?

Ondersteun dan ITFAQ.nl (Jan Reilink) en doneer!

Jouw gift helpt het betalen van terugkerende kosten voor het hosten van deze site, zoals webhosting, domein vernieuwing en tijd voor onderzoek voor artikelen, om er maar een paar te noemen.


Loading time: 124 queries, 0,200 seconds using 17206088 bytes memory. Peak memory usage: 17435656 bytes.