Reset Umbraco admin-wachtwoord eenvoudig

In deze korte post leg ik je uit hoe je je wachtwoord voor Umbraco opnieuw kunt instellen als je deze kwijt bent. Voorwaarde is wel dat je toegang hebt tot de websitebestanden (FTP, Web Deploy) en de SQL Server database (SSMS). Lees gauw verder om op een eenvoudige manier je Umbraco beheerderswachtwoord te resetten.

Het opnieuw instellen van het Umbraco-beheerderswachtwoord kan eenvoudig door eerst het versienummer te verwijderen in het web.config-bestand:

<add key="Umbraco.Core.ConfigurationStatus" value="" />
Code language: HTML, XML (xml)

Hierna moet je verbinden met de SQL database en het wachtwoord van de beheerder / admin-gebruiker instellen op default. Let op: voor Umbraco 8 gaat het om de gebruiker met ID -1, voor Umbraco 7 de gebruiker met ID 0 :

SELECT * FROM dbo.UmbracoUser WHERE id = '-1' -- Umbraco 7: -- SELECT * FROM dbo.UmbracoUser WHERE id = '0'
Code language: JavaScript (javascript)
UPDATE dbo.UmbracoUser SET userPassword = 'default' WHERE id ='-1' AND userLogin = 'e-mail@example.nl' -- Umbraco 7: -- UPDATE dbo.UmbracoUser SET userPassword = 'default' WHERE id ='0' AND userLogin = 'e-mail@example.nl'
Code language: JavaScript (javascript)

Vervang e-mail@example.nl door jouw e-mailadres dat je in Umbraco gebruikt. AND en alles erna is niet per se nodig, dus dit is ook voldoende:

UPDATE dbo.UmbracoUser SET userPassword = 'default' WHERE id = '-1' -- Umbraco 7: -- UPDATE dbo.UmbracoUser SET userPassword = 'default' WHERE id = '0'
Code language: JavaScript (javascript)

Als je nu naar je Umbraco site gaat, dan wordt de installer getriggerd (gestart) en kun je een nieuw wachtwoord opgeven voor je gebruiker. En net zo belangrijk: verder wordt er niets geïnstalleerd of geüpdatet.

Zoek jij top notch en eco-vriendelijke, Umbraco hosting? Zoek niet verder, UmbHost is een Umbraco Registered Partner die betaalbare hostingdiensten aanbiedt voor websites en bedrijven van iedere omvang.


Liked It?

Ondersteun dan ITFAQ.nl (Jan Reilink) en doneer!

Jouw gift helpt het betalen van terugkerende kosten voor het hosten van deze site, zoals webhosting, domein vernieuwing en tijd voor onderzoek voor artikelen, om er maar een paar te noemen.


1 gedachte over “Reset Umbraco admin-wachtwoord eenvoudig”

Reacties zijn gesloten.

Vermeldingen

  • WordPress CMS admin password reset - Sysadmins of the North

Loading time: 125 queries, 0,170 seconds using 17046928 bytes memory. Peak memory usage: 17272312 bytes.