Beveilig Umbraco’s SQL Server verbinding met SSL

Het is belangrijk om de verbinding tussen je Umbraco-website en achterliggende SQL Server database goed te beveiligen. Standaard wordt een verbinding niet met SSL/TLS versleuteld. In deze post leg ik je uit hoe en waarom je de verbinding tussen je Umbraco-website en SQL Server database ook moet beschermen met SSL/TLS.

Het is belangrijk om de verbinding tussen je Umbraco-website en achterliggende SQL Server database goed te beveiligen. Standaard wordt een verbinding niet met SSL/TLS versleuteld. In deze post leg ik je uit hoe en waarom je de verbinding tussen je Umbraco-website en SQL Server database ook moet beschermen met SSL/TLS, en zien wat je aan je web.config-bestand moet toevoegen om de verbinding wél te versleutelen.

Om de verbinding tussen jouw Umbraco-website en SQL Server database goed te beveiligen moet deze versleuteld zijn met SSL/TLS. Helaas is dat niet standaard het geval.

Nadat je Umbraco hebt geïnstalleerd moet je de connectiestring umbracoDbDSN aanpassen in je web.config-bestand. Voeg hieraan toe: ‘Encrypt=True; TrustServerCertificate=True;‘. De volledige connectiestring wordt hiermee:

<connectionStrings>
	<remove name="umbracoDbDSN" />
	<add name="umbracoDbDSN"
		connectionString="server=sql.example.com;
		database=examplecom;
		user id=examplecom;
		password=w4chtw00rd;
		Encrypt=True;
		TrustServerCertificate=True;"
		providerName="System.Data.SqlClient" />
</connectionStrings>Code language: HTML, XML (xml)

Publiceer je web.config-bestand, herlaad je website en vanaf dan is de verbinding niet door derden af te luisteren.

Zoek jij top notch en eco-vriendelijke, Umbraco hosting? Zoek niet verder, UmbHost is een geregistreerde Umbraco-partner partij die betaalbare hostingdiensten aanbiedt voor websites en bedrijven van iedere omvang.

Doneer €5, 10 of 15 via Paypal. Dank je <3 ❤️

2 gedachten over “Beveilig Umbraco’s SQL Server verbinding met SSL”

Plaats een reactie