XCloner Backup and Restore is een WordPress plugin voor het maken en terugzetten van back-ups. Eén van de nadelen van deze plugin is de enorme hoeveelheden tijdelijke – en logbestanden het genereert. In dit korte artikel geef ik je een SQL statement voor het uitschakelen van Xcloner logbestanden via je MySQL-database.

Het maken van back-ups is belangrijk, ik schreef er hier, hier en hier al over. Ik zal daarom niet gauw een plugin afraden. Maar als je hostingprovider al goede back-ups maakt kan het wel minder zinvol zijn. Vevida is zo’n provider die regelmatige back-ups maakt van jouw MySQL-database én websitebestanden. Informeer in ieder geval bij je hostingprovider naar het back-up beleid.

Protip: gebruik slechts één (1) plugin voor het maken van back-ups! Tijdens mijn werk kom ik regelmatig tegen dat er twee of meer plugins voor actief zijn. Dat is nergens voor nodig. Vaak slaan ze back-ups ook nog eens in dezelfde map op…

Zoals gezegd; als een plugin enorme hoeveelheden tmp files of logbestanden aanmaakt, dan kan het soms raadzaam zijn een plugin niet te gebruiken. Het kan overlast geven. Maar gelukkig kun je Xcloner configureren om geen logs te maken. Als dit al wel ingesteld is dan zet je het ook eenvoudig weer uit, bijvoorbeeld via phpMyAdmin (lees meer over MySQL-database beheer).

Gebruik het volgende SQL statement:

UPDATE wp_options
SET option_value = '0'
WHERE wp_options.option_name = 'xcloner_enable_log';

Dit schakelt het maken van logbestanden uit in de wp_options tabel.

In je XCloner settings page zet je de optie Enable XCloner Backup Log uit:

XCloner Backup Log set to Off
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *